top of page

Functional Training - ce reprezinta si cui se adreseaza?


Functional Training este un program de antrenament care se adreseaza tuturor persoanelor, de orice varsta si sex, combina exercitii din Gimnastica, Haltere, Atletism, Bodybuilding, avand ca beneficii arderea grasimilor, dezvoltarea fortei si rezistentei, imbunatatirea mobilitatii si coordonarii, acuratetea miscarilor si a vitezei.


Ce este Functional Training? Antrenamente menite sa te faca sa functionezi mai bine, bazate pe miscarile pe care le faci zilnic (cari sacosele , alergi dupa autobuz, muti cutii, ridici obiecte de pe podea, aranjezi raftul de sus din camara) inspirate din viata de zi cu zi.


Odata cu trecerea anilor, pierdem din calitatile motrice, din flexibilitate. Cred ca toti cunoastem cel putin o persoana care se misca cu dificultate, fie din cauza greutatii fie a mobilitatii articulare, in varsta sau mai tanara, cu probleme cardiace sau fara. Nimeni nu-si doreste sa o pateasca dar din pacate din ce in ce mai putine persoane in tara noastra si in lume adopta un stil de viata activ. “Este prea greu" ,"Ma dor genunchii”, “Dar nu fac destula miscare la servici?”, “Nu pot! Nu e pentru mine!” . Iti suna cunoscut? Daca da atunci ar trebui sa stii ca Functional Training-ul imbunatateste:


1. Anduranta


Capacitatea aparatului cardio-vascular este marita semnificativ, inima este stimulata, pompand mai mult sange catre organe, creier si muschi. De asemena prin scaderea stratului de tesut adipos din zona abdominala si cel depus pe organele interne, scade si riscul aparitiei bolilor cardiace si a diabetului, ameliorandu-se in acelsi timp afectiunile deja existente.


2. Forta


In timp, cu efectuarea in mod regulat a antrenamentelor, odata cu capacitatea cardio-vasculara vei observa cresterea fortei, intarirea articulatiilor, ligamentelor si cresterea masei musculare.


3. Flexibilitatea


Flexibilitatea reprezinta abilitatea de a misca articulatiile si muschii la capacitatea lor maxima. Aceasta este imbunatatita prin practicarea Streching-ului la sfarsitul fiecarui antrenament de Funtional Training dar si prin scaderea tesutului adipos, fapt ce-ti va conferi o mai mare mobilitate si cursivitate in miscari.


4. Coordonarea


Functional Training-ul este un tip de antrenament ce imbina elemente din gimnastica, atletism sau arte martiale, automat vei sesiza si imbunatatiri ale coordonarii.


5. Viteza


O mai buna coordonare, forta, rezistenta si functionare a sistemului cardio-respirator impreuna cu intarirea articulatiilor, ligamentelor si muschilor dar si cu scaderea tesutului adipos vor duce la imbunatatirea vitezei atat in alergarea pe distante scurte si medii dar si a vitezei de reactie si a reflexelor.


6. Acuratetea


Odata cu efectuarea de exercitii diferite, lucrand muschii din unghiuri diferite, vei observa la antrenament progrese in ceea ce priveste executia exercitiilor, pe masura ce progresezi miscarile vor deveni din ce in ce mai naturale. Aceasta acuratete a miscarilor te va ajuta mai ales in activitatile de zi cu zi.


Functional traning este pentru tine, este pentru toata lumea, se poate adapta oricarui nivel de Fitness si oricarei persone, Fitness-ul nu are varsta.

RECENTE
ARHIVA
CAUTARE - etichete
No tags yet.
urmati-ma
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page